17 травня 2023 року в онлайновому форматі відбувся захист курсових робіт з практики перекладу здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня академічної групи Fil1-B19 спеціальності 035 “Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська”. До складу комісії увійшли завідувач кафедри германських мов і зарубіжної літератури, кандидат філологічних наук, доцент Барбанюк О. О., кандидат філологічних наук, доцент, доцент кафедри англійської мови Свідер І. А. та кандидат філологічних наук, доцент кафедри англійської мови Мельник І. І.

Наукові дослідження здобувачів були присвячені актуальним питанням перекладознавства – соціокультурним аспектам перекладу, впливу контексту на переклад, гендерним аспектам, лексико-граматичним аспектам перекладу політичного дискурсу, кінодискурсу, медіатекстів, особливостям військового та медичного перекладів та ін.

Широке коло наукових інтересів здобувачів у царині транслятології засвідчує їх зацікавленість та прагнення до дослідницької роботи, власне як і до використання набутих впродовж навчання теоретичних і практичних знань.

Захист курсових робіт з практики перекладу