Багато випускників першого (бакалаврського) рівня вищої освіти бажають продовжити навчання в магістратурі. Для того, щоб підтримати майбутніх абітурієнтів, 2 квітня на базі університету стартували курси підготовки до єдиного фахового вступного випробування (ЄФВВ) із психології та педагогіки. Корисними вони є для вступників до магістратури за спеціальностями: Дошкільна освіта, Початкова освіта, Середня освіта (за предметними спеціальностями), Професійна освіта (за спеціалізаціями), Спеціальна освіта.

Заняття з психології проводить кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології освіти Наталія Дідик. Зі студентами вже розглянули такі теми: «Основні поняття психології як науки, її завдання, методи»; «Вікові періодизації різних авторів»; «Мотиваційну сферу особистості»; «Основні види діяльності, соціалізацію особистості, цінності».

Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та менеджменту освіти Світлана Поліщук забезпечує підготовку до ЄФВВ з педагогіки. Спілкування відбувається в межах тем, що виносяться на іспит, зокрема таких: «Педагогіка в структурі сучасних наук, її об’єкт, предмет, функції та завдання»; «Основні категорії педагогіки: освіта, навчання, виховання, розвиток, самоосвіта, самовиховання, саморозвиток»; «Структура та основні галузі педагогіки. Зв’язок педагогіки з іншими науками»; «Характеристика особистості учня як суб’єкта освітнього процесу».

Попереду багато цікавих тем з історії психології та педагогіки, гендерної психології, психології професійної діяльності, конфліктології, теорії навчання та виховання тощо.

Заняття проходять у дружній атмосфері у форматі вільної бесіди, що активізує пізнавальну діяльність і підвищує навчальну мотивацію здобувачів вищої освіти.

Підготовка до тестування триватиме до кінця травня. Запрошуємо всіх охочих доєднатися до якісного навчання!

Відділ профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та
сприяння працевлаштуванню випускників університету

Високоякісна підготовка – гарантія відмінних результатів
Позначено на: