Зустрічі з фахівцями-практиками для майбутніх вчителів – це завжди чудова можливість почерпнути досвіду, дізнатись про реальні проблеми, з якими стикається вчитель у педагогічній діяльності та запозичити  практичні секрети викладання.

30 травня 2023 року відбулась зустріч здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Мова і зарубіжна література), які навчаються за ОПП “Англійська мова і зарубіжна література”, “Німецька мова і зарубіжна література”, “Польська мова і зарубіжна література” з вчителем вищої категорії, вчителем зарубіжної літератури, української мови і літератури Кам’янець-Подільського ліцею №2 ім. Т.Г. Шевченко Кам’янець-Подільської міської ради Хмельницької області Галиною ЧЕРЕНЬКО.

Галина Михайлівна розповіла здобувачам освіти про основні документи, на які спирається робота вчителя зарубіжної літератури ЗЗСО, окреслила складні методичні проблеми, як от: формулювання теми уроку, яка зацікавить учнів; співвідношення мети уроку та реальних результатів навчання. Окрему увагу вчитель-практик приділила складнощям організації дистанційного навчання. Здобувачі отримали можливість проаналізувати реальний кейс підготовки до дистанційного уроку на прикладі авторської розробки Галини Черенько. Найбільшу зацікавленість здобувачів освіти викликала практична частина зустрічі, на якій вони отримали можливість опанувати методику командної роботи. Командам було запропоновано підготувати окремі фрагменти уроку зарубіжної літератури для 7 класу із вивчення творчості японського письменника Ясунарі Кавабата, а також самим спробувати свої здібності у написанні хайку.

Враження здобувачів:

Єлізавета Нетеча (Ang1-B19):

Зустріч студентів з досвідченим педагогом це завжди цікаво, мотивуюче та пізнавально! Саме така зустріч відбулася 30 травня із вчителем зарубіжної літератури, української мови та літератури у нас на факультеті іноземної філології. Майстер-клас пройшов у дружній, бадьорій атмосфері, де здобувачі мали змогу поспілкуватися з вчителем, перейняти досвід та нові методи навчання у наш непростий час. Галина Михайлівна поділилася своїми розробками, дала цінні настанови на майбутню практику в школі та поради щодо роботи сучасного вчителя зарубіжної літератури.  
Здобувачі також тренувалися складати власні уроки і працювати в команді. Ми спробували себе як у ролі учнів, так і вчителів! Отримали масу емоції та натхнення.
Дарина Семенюк  (Ang1-B20):
Зустріч з вчителем-практиком із зарубіжної літератури залишила у мені чудові враження. Перш за все, мене зачарувала цікава подача матеріалу. Вчитель майстерно змішувала теорію та практику, використовуючи відповідні приклади та історії з власного життя, що надали розуміння і глибшу перспективу про роботу в школі.
Також, вчитель створювала мотиваційну атмосферу, що підштовхувала нас до активної участі в дискусіях. Вона словами та питаннями стимулювала наші думки та висловлювання, надихаючи на нові ідеї та роздуми.
Не менш важливим аспектом була мова тіла вчителя. Її енергія та емоційна віддача впливали на нас і створювали сприятливу атмосферу для сприйняття нами методики викладання предмету, враховуючи її досвідченість. 
Ця зустріч підкреслила важливість заохочення, інтерактивності та використання різноманітних методів, що сприяють розвитку уваги в учнів та їхнього креативного мислення.
З радістю відвідала б і ще одну таку зустріч!
Продовжуємо навчатись у фахівців-практиків!