24 лютого 2022 року  російська федерація розпочала військову агресію проти України. Дії рф є порушенням суверенітету та територіальної цілісності України.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка ще із 2014 року не співпрацював із державою-агресором, а з 2022 року остаточно припинив будь-які форми наукової (науково-технічної) співпраці з рф та республікою білорусь, за підтримки якої рф здійснює агресію проти України. Це питання було розглянуто на засіданні кафедри германських мов і зарубіжної літератури.

Зауважуємо, що підтримуємо лист Міністерства освіти і науки України від 06 лютого 2024 р. «Про необхідність припинення будь-яких форм наукової (науково-технічної) співпраці з рф та рб», та вкотре наголошуємо на необхідності припинення і неприпустимості будь-якої наукової (науково-технічної) співпраці з представниками, організаціями, установами, підприємствами держави-агресора – російської федерації, а також республіки білорусь (у тому числі, на рівні спільних наукових публікацій, реалізації наукових проєктів, виконанні наукових робіт тощо).

Продовжуємо працювати задля перемоги!

Припинення будь-яких форм наукової (науково-технічної) співпраці з рф та рб
Позначено на: