1 листопада 2023 року в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбулась ХV конференція молодих вчених. В межах секції Іноземної філології була організована робота підсекції “Літературознавства” (Керівник: Олександр КЕБА, доктор філологічних наук, професор кафедри германських мов і зарубіжної літератури).

Основною метою конференції було ознайомлення з досягненнями молодих науковців, студентів та аспірантів України у науково-дослідній діяльності в різних галузях філології та методики викладання іноземних мов, підтримка і підвищення їх професійної кваліфікації та наукового рівня, а також апробація нових наукових результатів, набуття досвіду публічного викладу та захисту основних положень наукових досліджень, налагодження співпраці молодих науковців, обмін інформацією, досвідом та ідеями.

В роботі підсекції взяло участь 6 учасників. Аспіранти кафедри германських мов і зарубіжної літератури представили доповіді, тематика яких охоплювала актуальні питання сучасного літературознавства, зокрема “Соціально-історичний і міфологічний часопростір у романі Тоні Моррісон «Джаз»” (Віноградов А.), “Особливості формування оповіді в екранізаціях літературних творів” (Паламар О.), “Проблема ідентичності в романі Майкла Ондатже «Привид Аніл»” (Трембовецький П.), “Особливості магічного реалізму в романі Салмана Рушді «Два роки, вісім місяців і двадцять вісім ночей»” (Чорний Р.), “Змінений стан свідомості персонажа як чинник формування поетики невизначеності (на матеріалі роману Кена Кізі «Політ над гніздом зозулі»)” (Чорноконь В.). Засідання відбулось у дистанційному форматі.

 

ХV конференція молодих вчених
Позначено на: