26 жовтня завідувач кафедри германських мов і зарубіжної літератури, кандидат філологічних наук, доцент кафедри, гарант ОПП “Середня освіта (Мова і література (англійська, німецька)” першого (бакалаврського) рівня освіти Олеся Барбанюк та старший викладач кафедри, кандидат філологічних наук, гарант ОПП “Середня освіта (Англійська мова і зарубіжна література)” першого (бакалаврського) рівня освіти Ольга Шаповал стали учасниками методичного семінару із професійного розвитку науково-педагогічних працівників і здобувачів вищої освіти К-ПНУ «Нова українська школа – простір освітніх можливостей», який відбувся у межах співпраці Камʼянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та Комунальної установи Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Розпочав захід перший проректор К-ПНУ, кандидат історичних наук, доцент Володимир Дубінський. Він наголосив на важливості підготовки висококваліфікованого педагога, який буде реалізовувати завдання НУШ в освітніх закладах.

 

В.о. проректора з науково-педагогічної роботи, керівник навчально-методичного центру забезпечення якості освіти К-ПНУ, кандидат педагогічних наук Геннадій Бесарабчук окреслив інструменти співпраці університету, ЦПРПП і педагогів-практиків у процесі підготовки сучасного вчителя ЗЗСО.

Керівник навчально-методичного відділу К-ПНУ, кандидат філологічних наук, доцент Наталія Гудима закцентувала увагу на тому, що з 1 вересня 2021 року вчителі 5-х класів прийняли естафету впровадження реформ НУШ, тому на педагогів чекають суттєві зміни в освітньому процесі, адже основна ідея Нової школи полягає в тому, щоб перейти від школи знань до школи компетентностей, які враховують знання, уміння та ставлення, засновані на ціннісній платформі.

На пленарному засіданні директор Комунальної установи Дунаєвецької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Галина Давиденко висвітлила тему «Сучасні підходи до навчання та професійного розвитку – впевнений крок до оновлення освіти в умовах НУШ». Також із доповідями виступили консультанти ЦПРПП: Наталія Дармограй, яка окреслила важливість командної роботи вчителів ЗЗСО, що забезпечують реалізацію нового Державного стандарту базової середньої освіти у 2022\2023 н.р. у зв’язку із запровадженням Концепції реформування загальної середньої освіти “Нова українська школа”; Ірина Шендерук, яка розповіла про «Оцінювання в 5 класі НУШ як інструмент навчання та підвищення мотивації»; Наталія Чумак, яка змоделювала реалізацію концепції національно-патріотичного виховання в освітньому процесі ЗЗСО.

Науково-педагогічні працівники кафедри взяли участь у методичному семінарі «Нова українська школа – простір освітніх можливостей»
Позначено на: