На цьому тижні викладачі кафедри германських мов і зарубіжної літератури, студенти другого курсу, магістранти та аспіранти факультету іноземної філології взяли участь в онлайн-вебінарах, присвячених питанням академічної доброчесності.

 19 квітня відбувся  вебінар «Курсова робота без академічного плагіату – нові можливості системи StrikePlagiarism». Спікерами вебінару виступили представники компанії “Plagiat.pl” Максим Маєвський (Україна) та Алі Тахмазов (Варшава), які зупинились на можливостях системи StrikePlagiarism для виявлення текстових запозичень в академічних текстах та питаннях співпраці з українськими користувачами.

У доповіді Валентини Візнюк, кандидатки педагогічних наук, директорки бібліотеки Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського, розглядались питання запобігання плагіату у курсовій роботі, розвитку Soft skills у процесі її виконання, значення технічної перевірки курсової роботи на наявність ознак академічного плагіату для забезпечення політики доброчесності.

 

22 квітня члени кафедри та здобувачі вищої освіти долучились до онлайн-вебінару «Аналізуємо звіт про перевірку на плагіат», де мали можливість ознайомитись з принципами роботи системи Unicheck, яка застосовується для перевірки академічних робіт в нашому університеті.

Спікер вебінару Андрій Сідляренко, експерт з академічної доброчесності, комерційний директор Unicheck Україна, висвітлив питання:

  • Як синергія людини та машини дають найкращі результати перевірки на плагіат;
  • Чому звіт подібності – не довідка про перевірку;
  • На які сигнали звіту подібності потрібно звертати увагу;
  • Які технології використовують для пошуку текстових модифікацій.
Онлайн-вебінари з питань академічної доброчесності