Останній місяць 2019 року виявився для освітян міста щедрим на події, до яких долучилися і викладачі кафедри германських мов і зарубіжної літератури. Доцент кафедри, заступник декана факультету іноземної філології з наукової роботи Шулик Поліна Львівна взяла участь у роботі журі І міського етапу Всеукраїнського конкурсу “Учитель року” в номінації “Зарубіжна література” та І міського етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

Учасники конкурсу “Учитель року” вразили членів журі своєю креативністю, творчістю, високим професіоналізмом. Приємно те, що і конкурсанти, і члени журі – випускники нашого вишу, більшість з яких навчалися на нашому факультеті. Конкурс ще раз продемонстрував, що, як зазначила одна із членів журі Наталія Рудницька, учителька української мови і зарубіжної літератури Кам’янець-Подільської ЗОШ № 17, фіналіст премії Global Teacher Prize Ukraine, (до речі, також наша випускниця):«Поки житиме якісна мовно-літературна освіта – житиме українська нація».

Цьогоріч на розгляд журі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Кам’янець-Подільського міського наукового товариства МАН було представлено 5 наукових доробок із зарубіжної літератури учнів закладів загальної середньої освіти. Це більше ніж у попередні роки. Представлені роботи засвідчили зростання і якісного показника досліджень. Тематика доповідей вражала розмаїттям наукових інтересів учасників конкурсу. У центрі уваги опинилися проблеми сучасної інтерпретації літературно-художніх творів, своєрідність наративу та жанрової організації модерністських та постмодерністських творів, засоби художньої виразності, специфіка компаративного аналізу. Емоційний захист робіт учасниками конкурсу продемонстрував зростання інтересу до зарубіжної літератури і прагнення у подальшому працювати в обраній царині і розвивати здобуті навички наукової роботи

ВІД КРЕАТИВНОГО ВЧИТЕЛЯ-ДО КРЕАТИВНОГО УЧНЯ
Позначено на: